Hjem Silver Fox Music Club  
Klubben for musikkinteresserte på tvers av musikkstiler og alder
Program   Bilder   Bli medlem   Sponsorer   Epost til klubben   Om klubben   MarkedssidenForrige Neste
Torsdag 03.02.2011 fra kl 21:00 til 23:00 på Dockside

Jan Mayen


Jan Mayen

Jazzrock-bandet Jan Mayen så første gang dagens lys i 1979 - den gang bestående av et knippe Molde-musikere i alderen 16 - 28 år. Bandet var produkt av "Lucullus-generasjonen" på sent 70- og tidlig 80-tall og blåste inn som et frisk pust i landskapet mellom jazz og rock. Bandet ble kjent for sitt energiske driv og oppnådde en viss oppmerksomhet på landsbasis og ble bl.a. bredt presentert i Erling Wicklunds jazzradio.

Dagens utgave består av tre av veteranene fra tidligere tider: Pål Austnes (sopran- og tenorsax), Arne Petter Ugelvik (bass) og Øystein Eikeland (gitar). I tillegg har de hentet Espen Krumpolc (trommer) og Kristian Johannessen (tangenter) fra den yngre generasjon. Øystein Eikeland er for tiden i USA, og Geir Vågenes har steppet inn i hans sted. Han vil fortsette i bandet sammen med Eikeland når han er tilbake til sommeren.

Jan Mayen anno 2010 framstår ikke som noe retroband og spiller ingen av låtene fra førsteutgaven av bandet. Det musikalske landskapet har likevel mye av det samme uttrykket, elektrisk lydbilde med klare linjer til rock. Låtmaterialet er hentet fra bl.a. Steps Ahead, Weather Report, Jan Garbarek, Jimi Tunnel, Lars Danielsson, Dave Weckl, Pat Metheny.

Ole Foss sin anmeldelse av Jan Mayen fra desember 2009

Jam fra kl 22:00 til kl 23:00. Husk å ta med instrument.

Ta gjerne med venner.

For Silver Fox Music Club
Per Hammervoll

Utviklet av Per Hammervoll Hammersoft - Molde.
Plattform: Microsoft ASP.NET 2.0 / Microsoft SQL Server 2000.
ISP: Fastname.no - Tønsberg.
Skip Navigation Links.