Hjem Silver Fox Music Club  
Klubben for musikkinteresserte på tvers av musikkstiler og alder
Program   Bilder   Bli medlem   Sponsorer   Epost til klubben   Om klubben   MarkedssidenForrige Neste
Torsdag 17.03.2016 fra kl 20:00 til 22:00 på Dockside

Ketil Strand
Hjemmeside


Ketil Strand

Ved siden av den faste jobben som gitarlærer ved Ålesund Kulturskole/Fagerlia v.g.s., musikklinja, har han spilt i utallige band og konstellasjoner de siste 30+ årene, og innenfor de fleste sjangre. Selv om han fortsatt spiller i band og gjør mange frilansoppdrag rundt omkring med diverse kor, korps og solister (A1, Hanne Boel, Jørn Hoel, Ola Bremnes, Elisabeth Andreassen etc.) er det soloprosjektet hans som har hatt størst fokus de siste årene.

Ketil har gitt ut 2 soloalbum "Axe-Files" i 2011 og "II" i 2013 (se under), og er i gang med forberedelsene til det tredje. Flere av videoene er lagt ut på youtube de siste årene, med både egen musikk, coverlåter og demoer, har vakt en viss oppmerksomhet blant "guitar-geeks", og han har pr. i dag nesten 4000 abonnenter og over 2 mill. avspillinger på youtube (uten at det i seg selv trenger å være noe kvalitetsmål selvfølgelig.). Takket være disse videoene ble han for noen år siden kontaktet av g66.eu, som er europeisk enedistributør for Fractal Audio, produsent av "high-end" gitarprodukter), og han har siden laget flere demo-videoer for de, og er omtalt på artistsiden deres, i celebert selskap med flere av verdens ledende gitarister.

Ketil har hatt flere solokonserter i Ålesundsområdet de siste årene, bl.a. på "Jazzsirkelen" og "Steinovnen" i Ålesund. Han har vært "oppvarmer" for Knut Reiersrud i Brattvåg, samt gjort en rekke andre større eller mindre opptredener.

På en solokonsert stiller han med et rikelig antall forskjellige elektriske og akustiske gitarer samt diverse duppeditter som bl.a. gjør han i stand til å legge på lag på lag med musikk og lage et helt "one-man-band", men alt blir gjort live der og da, han bruker ikke noe forhåndsinnspilt musikk eller annet juks og fanteri.

Musikken er som nevn i all hovedsak selvkomponert og instrumental, og spenner over et vidt felt sjangermessig, med elementer og inspirasjon fra både jazz, pop/rock, blues, folkemusikk, country og klassisk - begrepet fusion kan vel kanskje være dekkende.

Musikalske smakebiter finnes på verdensveven, bl.a. ligger begge platene hans på wimp. Det finnes også som nevnt flere videoer på youtube, ikke alle riktignok like representative for soloprosjektet hans kanskje, men dog.


Jam fra kl 21:00. Husk å ta med instrument.

Ta gjerne med venner.

For Silver Fox Music Club
Per Hammervoll

Utviklet av Per Hammervoll Hammersoft - Molde.
Plattform: Microsoft ASP.NET 2.0 / Microsoft SQL Server 2000.
ISP: Fastname.no - Tønsberg.
Skip Navigation Links.